Notice: Undefined variable: element_animowany_zdjecie in /home/server136882/ftp/salus-controls-hr/public_html/wp-content/themes/salus/index.php on line 18

Notice: Undefined variable: element_animowany_zdjecie in /home/server136882/ftp/salus-controls-hr/public_html/wp-content/themes/salus/index.php on line 18

Notice: Undefined variable: element_animowany_zdjecie in /home/server136882/ftp/salus-controls-hr/public_html/wp-content/themes/salus/index.php on line 18
|_|Uporaba automatike za zgrade u svakodnevnoj praksi je sve šira. Smart tehnologije upozoravaju na kvarove i olakšavaju život starijim osobama, osobama s invaliditetom (i njihovim njegovateljima).;;https://salus-controls.hr/2021/08/13/sigurnosni-senzori-u-vasem-domu/;;Sigurnosni senzori u Vašem domu;;

Smart Home – pametna mreža automatike za zgrade – pruža korisnicima mogućnost prilagođivanja funkcija doma svojim potrebama. S obzirom što se komunikacija među uređajima može vršiti uz neznatno sudjelovanje čovjeka (npr. programiranje scenarija OneTouch), upravljanje njima je sve ugodnije i sve korisnije. Civilizacijski razvoj je toliko brz da je teško predvidjeti koliko napredne sustave ćemo koristiti u budućnosti. Znamo ipak da komfor života stanovništva, ekologija i ekonomična potrošnja energije nije sve. Smart Home, zahvaljujući modernim sigurnosnim senzorima također štiti i dom od nepoželjnih događaja.

Pametna kuća, pametna zaštita

Iako upravljanje funkcijama doma pomoću tipki, pametnih telefona, računara ili glasovne komunikacije pomaže živjeti lakše i kvalitetnije, ljudi ne traže uvijek jedino ugodnost. Uporaba automatike za zgrade u svakodnevnoj praksi je sve šira. Smart tehnologije upozoravaju na kvarove i olakšavaju život starijim osobama, osobama s invaliditetom (i njihovim njegovateljima).

Ulazeći u sektor Smart Home također marka SALUS Controls se pobrinula za taj aspekt.   Iako je glavna ideja firme fokusirana na pametno upravljanje grijanjem, velika prednost sustava SALUS Smart Home je briga za sigurnost korisnika.

Ugradnja proizvoda serije smart Vam omogućava da npr. izađete na posao ili u šoping, a doma ostavite osobu kojoj ste njegovatelj.  Ovdje su od pomoći scenariji OneTouch. Ako nekome tko je doma nije dobro, a pritisne alarm tipku, dobit ćete automatsku SMS poruku s ranije određenim tekstom i na vrijeme ćete doći da pružate pomoć. Ideja je genijalna.  I zbilja efikasna.

Kvarovi i nagli događaji – od čega će Vas zaštititi sigurnosni senzori?

Dobro je znati da – osim što olakšavaju svakodnevne radnje, optimiziraju troškove, služe za razonodu - smart rješenja čine odličnu zaštitu od neugodnih slučajnih događaja. Naravno nijedna tehnologija neće zaštititi čovjeka od svih opasnosti, ali u mnogim situacijama vrijedi joj povjeriti svoju imovinu. Imajte na umu da sustav za nadzor neće riješiti sve probleme.

Na koje elemente zaštite doma vrijedi obratiti pozornost?

Protupožarna signalizacija jamči ne samo lokalnu detekciju dima i pokretanje alarmne sirene. U sustavu SALUS Smart Home nakon otkrivanja dima slijedi automatsko slanje korisniku upozorenja (SMS, e-mail). Isto tako je u slučaju otkrivanja vode (uslijed poplavljivanja kupaonice, kuhinje, kvara akvarija) ili otvaranja vrata, prozora. Što više, ako stvorimo takav princip, sustav će ne samo poslati obavijest o poplavljivanju, nego i – koristeći  utikač SPE600 ili relej – SR600 – zatvorit će dotok vode i tako zaustaviti nastanak dalje štete.

Dakle, ako ste na putovanju, a doma se dogodi nešto uznemirujuće, dobit ćete obavijest i vremensku rezervu za reakciju. Čak i ako koristite video nadzor svoje nekretnine, kamere neće uvijek snimiti ono što registriraju senzori dedicirani za otkrivanje kvarova. Rad nekih uređaja kao što su npr. hladnjak, perilica rublja – vrijedi pratiti izravno. A što ako nakon izlaska iz doma niste sigurni jeste li zatvorili prozor? Provjerit ćete to daljinski u aplikaciji SALUS Smart Home (senzor otvaranja). Obavještenje možete dobiti također tada kad se neovlaštena osoba nalazi npr. u Vašoj garaži (senzor kretanja).

Sljedeća funkcija sustava SALUS Smart Home koja je korisna u pogledu sigurnosti je simulacija prisutnosti stanovnika. Zahvaljujući pametnoj rasvjeti i pametnim roletama, prazni interijeri „pretvaraju se" kao da su stanovnici još uvijek doma. Radi čega? Ostavljajući dojam aktivnosti članova kućanstva, sustav će zbuniti potencijalnog lopova i zaštititi dom od provale. Na koji način? Zahvaljujući stvaranju i aktiviranju rasporeda simulacije svjetlo u sobama će se paliti u zadana vremena, a zatim – npr. nakon nekoliko/oko petnaest minuta – isključiti. Isto tako rolete: zatvorit će se pri zalasku sunca, otvorit će se ujutro.

Koji će pametni uređaji povećati sigurnost u Vašem domu?

Što vam je potrebno za programiranje gornjih scenarija koji povećavaju sigurnost doma? Prije svega, temelji sustava SALUS Smart Home, tj. internetski pristupnik i mobilna aplikacija. Osim toga:

Pogledajmo detaljnije izabrane uređaje.

Internetske tipke sustava SALUS Smart Home SB600, CSB600: bežični aktivatori događaja. Pokreću jedan (CSB600) ili dva (SB600) događaja (npr. isključivanje osvjetljenja, grijanja). CSB000 (panic button – model s poklopcem), slanjem unaprijed postavljene obavijesti, može funkcionirati kao alarmni gumb.

Senzor dima SD600: uređaj otkriva prisutnost dima. Može se koristiti odvojeno – bez internetskog pristupnika UGE600 i mobilne aplikacije – ali samo kao element sustava SALUS Smart Home ima funkciju obavještavanja o opasnostima.

Senzor poplave WLS600: vodootporan senzor poplave koji otkriva vodu na površini ispod njega ili na kontaktima vodova koji su na njega priključeni. Zahvaljujući suradnji uređaja u sustavu SALUS Smart Home moguće je zatvoriti ventil kada se otkrije curenje, a korisniku poslati besplatnu obavijest o kvaru.

Senzor otvaranja OS600/SW600: bežični uređaj koji radi u suradnji s regulatorima serije Smart Home. Omogućuje isključivanje grijanja u prostoriji za vrijeme prozračivanja / otvaranja prozora ili vrata prema zadanom vremenskom planu. Kao dio sustava, omogućuje Vam i primanje obavijesti o otvaranju.

Senzor pokreta MS600: u suradnji s pametnim utikačem (SPE600) ili relejem (SR600), detektor omogućuje uključivanje ili isključivanje osvjetljenja uslijed otkrivanja pokreta.

Smart Plug SPE600: inteligentni utikač (produžetak utičnice) opremljen zaštitom od preopterećenja. Omogućava upravljanje uređajima koji su na njega priključeni. Što još može učiniti? Prikazuje povijest potrošnje energije (aplikacija), povećava pokrivenost mreže ZigBee i radi s Amazon ALEXA (glasovno upravljanje).

SR600 (Smart Relay): pametni relej za naponske uređaje (npr. kotlovi, pumpe, rasvjetu) i beznaponske uređaje (npr. upravljačke alarm ploče, kontroleri vrata, senzori otvaranja), namijenjen za rad u razvodnoj kutiji, zidnoj utičnici ili bilo gdje drugdje gdje postoji potreba za upravljanje prijamnikom (maksimalna snaga opterećenja - 16A). Može se koristiti kao ulazni uređaj (ulazak u sustav), što znači da uz upotrebu SR600 i upravljačke alarm ploče postoji opcija „spavanja” doma u trenutku aktiviranja alarma: zatvaranje roleta (ovdje će biti neophodan i RS600), gašenje svjetla, smanjivanje temperature (aktiviranje pravila OneTouch). Smart Relay povećava pokrivenost mreže ZigBee. Može se upariti izravno s regulatorom – kao jedini element smart sustava, jer drugi rade preko One Touch. Isključuje/omogućuje dovod struje – isto kao i Smart Plug.

Sigurnost SALUS Smart Home – zapamtite:

Kako sustav SALUS Smart Home utječe na sigurnost doma i članova kućanstva?

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/cover-2.jpg|_|Pred nama je najtoplije godišnje doba. Vrijeme kada grijanje prostorija više nam nije prioritetno. Počinjemo tražiti načine za učinkovito hlađenje stambenog i uredskog prostora. ;;https://salus-controls.hr/2021/08/10/ventilokonvektori-svojstva-i-vrste/;;Ventilokonvektori – svojstva i vrste;;

Pred nama je najtoplije godišnje doba. Vrijeme kada grijanje prostorija više nam nije prioritetno. Počinjemo tražiti načine za učinkovito hlađenje stambenog i uredskog prostora. S obzirom na trenutnu klimu Poljske – gotovo tropsku vrućinu u ljetnim mjesecima – neki od vas sigurno bi htjeli klimatizirati svoje interijere pomoću jednog univerzalnog uređaja. Klimatizirati, tj. održavati u njima odgovarajuće uvjete neovisno o vremenu i godišnjem dobu. U praksi: grijati ili hladiti. U takvoj situaciji vrijedi razmotriti ugradnju ventilokonvektora.

Što su ventilokonvektori?

Ventilokonvektori, tj. uređaji za grijanje i hlađenje čiji je zadatak održavati optimalnu temperaturu u prostorijama. Kako funkcioniraju? Jednostavno rečeno, na principu izmjene topline s okruženjem preko ventilatora. To je praktično rješenje koje se već dugo koristi u javnim zgradama. Ventilokonvektor zagrijava, hladi ili zagrijava i hladi interijere. Ovdje je radni medij (grijanje, hlađenje) voda.

Ventilokonvektori se obično koriste u velikim objektima (uredske zgrade, dvorane, kino dvorane), ali nema prepreka za njihovu ugradnju u privatne kuće radi udobnosti članova kućanstva. Uvjet je imati sustav hlađenja.

Prednosti korištenja ventilokonvektora

Koje vrste ventilokonvektora postoje?

Ventilokonvektori: podjela u pogledu konstrukcije

 1. Dvocijevni i četverocijevni ventilokonvektori
 2. Ventilatorski i indukcijski ventilokonvektori

Dvocijevni uređaj je onaj koji ima samo jedan izmjenjivač topline, tako da – ovisno o potrebama sezone – ili zagrijava ili hladi (zahtijeva prebacivanje s hlađenja na grijanje i s grijanja na hlađenje). Uređaj s dva izmjenjivača (hladnjak i grijač), koji podržavaju istovremeno oba načina rada, je četverocijevni ventilokonvektor.

Uveliko korišten ventilatorski ventilokonvektor (tzv. fan-coil) – kako i samo njegovo ime govori – radi uz upotrebu ventilatora (iznuđuje cirkulaciju zraka).


 Za razliku od njega, indukcijski ventilokonvektor nema ventilator, već koristi silu indukcije vanjskog zraka. Zrak se usisava, usmjerava na izmjenjivač, zagrijava / hladi, a zatim iz dijela dovodnog zraka upuhava u prostoriju.

Ventilokonvektori: podjela ovisno o načinu montaže

 1. Podni – ugrađuje se na kućište udubljeno u podlogu
 2. Podstropni  – ovisno o varijanti ugrađuje se horizontalno ili vertikalno
 3. Kazetni – najpopularnija varijanta, ugrađuje se u spušteni strop
 4. Zidni – projektiran za postavljanje na zid

Ukratko, većina ventilokonvektora dostupnih na tržištu pruža: jednostavnu instalaciju, lak pristup i ekonomičan, učinkovit rad u komercijalnim, uslužnim i stambenim prostorima. Međutim, njihova se funkcionalnost može umnožiti.

Kako povećati učinkovitost rada ventilokonvektora?

Korištenjem suvremene automatike za upravljanje. Ispravno odabrani sustav upravljanja ovim univerzalnim uređajem omogućuje izbjegavanje pregrijavanja ili prekomjernog hlađenja unutrašnjosti.

Na području upravljanja ventilokonvektorima tvrtka SALUS Controls nudi višenamjenski regulator za prostorije FC600, namijenjen za regulaciju rada dvocijevnih ili četverocijevnih ventilokonvektora.

Zašto FC600?

Korisnici sustava kojima upravlja regulator FC600 osjećaju rast toplinskog komfora. Ovaj je uređaj opremljen algoritmom za podešavanje TPI. Upravlja ventilatorom i ventilima kako bi postigao, a zatim i održavao zadanu temperaturu u prostoriji. U dvocijevnom sustavu izlaz V1 upravlja grijanjem i hlađenjem, u četverocijevnom izlaz V1 upravlja grijanjem, a izlaz V2 – hlađenjem.

SALUS Controls također nudi dodatni upravljački modul -  FC600-M – namijenjen za ventilokonvektore ili kanalne grijače upravljane signalom 0...10V. Ovaj uređaj nadopunjuje regulator FC600. Kako funkcionira? Ravnomjerno upravlja brzinom ventilatora podešavanjem napona u rasponu od 0V do 10V. Uz to upravlja s dva električna cilindra (ventil za grijanje i hlađenje).

Naš programabilni kontroler uspješno će rukovati kanalnim grijačima ili vodnim grijačima s ugrađenim ventilatorom. Mnoštvo postavki i konfiguracija (FC600 radi prema rasporedima-vremenskim planovima) omogućuje mu upotrebu tako u velikim trgovačkim objektima, kako i u uredima, hotelima i stambenim prostorijama. Glavna korist njegove primjene je poboljšanje regulacije temperature, kao i stalna kontrola parametara grijanja / hlađenja – također putem Interneta. Kod opcije on-line upravljanja FC600 treba povezati s internetskim pristupnikom (model UGE600) dostupnim u ponudi SALUS Controls. Nakon spajanja na Internet, kontroler će se automatski ažurirati.

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/Cover4.jpg|_|Proljeće je ispred prozora. Velikim koracima ulazimo u vrijeme odmora za naše sustave grijanja. ;;https://salus-controls.hr/2021/08/10/sustav-grijanja-izvan-sezone/;;Sustav grijanja izvan sezone;;

Proljeće je ispred prozora. Velikim koracima ulazimo u vrijeme odmora za naše sustave grijanja. U hladno godišnje doba radijatori i petlje podnog grijanja rade punom parom Ipak u toplim mjesecima ne smijete zaboraviti na njih. Proljeće i ljeto su odlično vrijeme za temeljito osvježavanje ne samo zgrada, već i elemenata sustava grijanja u kućama, školama i na radnim mjestima.

Obnova korak po korak

Dobra je navika redovito provjeravati istrošenost svih uređaja koji rade u vašem domu / stanu / uredu. Prevencija vam omogućuje izbjegavanje neugodnih iznenađenja u obliku naglih kvarova i visokih troškova popravaka kada se ispostavi da je nešto potrebno jako hitno. Kada je riječ o sustavu grijanja, provjera učinkovitosti uređaja koji su radili veliki dio godine čini se posebno potrebnom.

Kako to učiniti?

Evo 4 važne točke koje se ne smiju izostaviti:

Pregled sustava

Periodični tehnički pregled sustava grijanja stvar je tako učinkovitosti grijanja, kako i Vaše sigurnosti. Nepravilnosti mogu povećati troškove korištenja i mogu ugroziti zdravlje i život stanovnika / zaposlenika (npr. trovanje ugljičnim monoksidom). Kad se odlučite za pregled treba provjeriti ne samo dimnjak (u slučaju kotlova na kruto gorivo) i kotao, već cjelokupni sustav – nepropusnost kruga centralnog grijanja i tople vode, stanje cijevi, stanje razdjelnika za podno grijanje.

Prilikom provjere stanja dimnjaka potrebno je provjeriti prohodnost i nepropusnost cijevi dimnjaka, kao i očistiti vodove za dim, ispuh i ventilaciju . Ovu uslugu mogu pružati samo osobe s ovlaštenima dimnjačara ili s odgovarajućim građevinskim ovlaštenima.

Prilikom pregleda kotla važno je pouzdano procijeniti učinkovitost njegove automatike – motora, pumpi, ventilatora, ventila – i procijeniti učinkovitost izgaranja. Čemu služi analiza ispušnih plinova? Ispravnom podešavanju parametara rada kotla. U njezinom opsegu mjere se O2, CO, CO2, NOx, kao i vrijednosti kao što su: učinkovitost, gubitak dimnjaka, koeficijent suvišnog zraka, propuh etc. Vrijedi imati na umu da se kao rezultat lošijeg izgaranja čađa taloži na izmjenjivaču topline, što povećava potrošnju goriva za grijanje – plina, lož ulja.

Prema važećim propisima, pregled elemenata sustava grijanja treba obavljati jednom godišnje, što je potvrđeno odgovarajućim protokolom.

Rutinski se obavlja:

Tom prilikom vrijedi se pobrinuti i za kontrolu kućne električne i plinske instalacije. Pregled treba obuhvaćati: mjerenja protupožarne zaštite, procjenu zaštite električnih razvodnih ploča i provjeru ventilacije u prostorijama u kojima se koriste uređaji na plin.

ZAPAMTITE:

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/cover2.jpg|_|Odabrani SALUS Controls proizvodi rade sa Google Home-om. Otkrijte prednosti glasovnih naredbi.;;https://salus-controls.hr/2021/04/22/salus-controls-i-google-home-koristite-vas-glas-kako-bi-upravljali-vasim-domom/;;SALUS Controls i Google Home – koristite vas glas kako bi upravljali vasim domom;;

Odabrani SALUS Controls proizvodi rade sa Google Home-om. Otkrijte prednosti glasovnih naredbi.

Mi pratimo najnovije tehnologije!

Sa zadovoljstvom mozemo najaviti da su odabrani proizvodi naseg brenda kompatibilni sa popularnim glasovnim asistentom Google Home.

Kontrola vaseg doma sa govornim naredbama sigurno ne treba biti hvaljena. Pogodnost ovog rijesenja govori samo za sebe.

Trenutno, kroz Google Home mozete slobodno kontrolirati

Odabrani modeli temperaturnih termostata

Pametna uticnica SPE600

Pametni relej SR600

Prvo kreirajte smart home kako bi poboljsali svojstva svojih dnevnih obaveza.

Mi to razumijemo, tako da je uskladjenost nasih uredjaja sa glasovnim asistentom vazan cilj za nasu kompaniju u buducnosti.

Saznaj vise

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/Cover2-1-1.jpg;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/gh-anim.png;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/A_tlo.jpg|_|NOVO! Stanica za punjenje za SQ610RF i WQ610RF (Punjac);;https://salus-controls.hr/2021/04/06/novo-stanica-za-punjenje-za-sq610rf-i-wq610rf-punjac/;;NOVO! Stanica za punjenje za SQ610RF i WQ610RF (Punjac);;

Saznajte cemu sluzi nas novi proizvod! Sada mozete puniti Quantum termostate SQ610RF i WQ610RF na modernoj stanici za punjenje!

Cemu sluzi nas novi proizvod?

Omogucava vam da na jednostavan nacin napunite baterije na dva bezicna regulatora temperature SQ610RF i WQ610RF pomocu USB prikljucka.

Sto se dobije u setu?

Stanica za punjenje (punjac)

Napajanje 230V/5VDC USB na mikro

USB kabel (1.5m)

Nasa stanica za punjenje je prakticna za rukovanje, moderna i minimalistickog dizajna. U svakodnevnoj uporabi moze posluziti kao lijepo postolje za vas termostat.

Vise detalja mozete naci ovdje

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/CDEU.jpg;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/x-1024x642-1.png;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg|_|Odabrani SALUS Controls proizvodi rade sa Google Home-om. Otkrijte prednosti glasovnih naredbi.;;https://salus-controls.hr/2021/03/15/salus-controls-i-google-home-koristite-vas-glas-da-bi-kontrolirali-vas-dom/;;Salus Controls i Google Home – koristite vas glas da bi kontrolirali vas dom;;

Google Home aplikacija

Pametne kuce – one danasnjice i sigurno one u buducnosti – ce biti sve vise i vise opremljene elemntima takozvane umjetne inteligencije.

A to nisu samo SF roboti ili hologrami koji se krecu kroz zrak – to je personalizirana mreza kucnih uredjaja skrojenih prema vasem zivotnom stilu.

Predpostavka je da, zahvaljujuci umjetnoj inteligenciji, vas ce svakodnevni zivot biti jos ugodniji, ekonomicniji i sigurniji. Kljucni dio ove tehnoloske revolucije, vec neko vrijeme je svjetski poznat Google Assistant i Google Home aplikacija, uz pomoc kojih, koristeci samo vas glas, mozete kontrolirati npr. osvjetljenje, regulatore temperature, pametne uticnice, kamere u kuci ili nadziranje dvorista.

Kroz aplikaciju mozete upravljati uredjajima kompatibilnim sa Google Home-om.

NAPOMENA: Google Home Voice Service je dostupan na milionima uredjaja iz Google i ostalih Android proizvodjaca.

SALUS Controls uredjaji rade sa Google Home

Nasi odabrani proizvodi jako dobro rade sa kucnim asistentom. To znaci da Google sucelje

„suradjuje”  i upravlja s njima ispravno.

U ovom trenutku mozete bezbrizno upravljati sa sljedecim uredjajima preko Google Home-a:

Termostati: SQ610, SQ610RF, VS10WRF, VS10BRF, VS20WRF, VS20BRF, HTRP-RF(50), HTRS-RF(30)

Temperaturni osjetnik a ujedno i najjednostavniju verziju TS600 upravljaca

FC600 upravljac ventilokonvektora

Pametna Uticnica SPE600

Pametni Relej   SR600

Svjetlo i temperatura upravljani glasom

Kontroliranje svjetla pomocu glasa ima nekoliko prednosti. U slucaju SALUS Smart Home sustava spojenog sa Google Home aplikacijom imate tu mogucnost zahvaljujuci pametnim uticnicama i relejima. Vrijedi uzeti malo vremena kako bi konfigurirali ovaj softver, jer imate puno pogodnosti za dobiti. Na primjer, kad lezite u krevetu nocu, bez ustajanja mozete ugasiti svjetla u cijelom obiektu ili upaliti/ugasiti pojedine lampe. Kada se vracate kasno navecer kuci, mozete osvjetliti odabrane sobe u sekundi.

Iako su vam ruke zauzete ili prljave, mozete rijeci rijec u kuhinji i uredjaji ce postivati vase naredbe – rasvjeta ce vas pratiti. Tako „mali detalj” primjetno povecava udobnost zivljenja.

Glasovna kontrola grijanja je takodjer velika pogodnost. Naravno, sustav grijanja radi najdjelotvornije i ekonomicnije koristeci rasporede prilagodjene vasem zivotnom ritmu, ali postoje slucajevi kod kojih trajnja podesenja trebaju biti promjenjena na brzinu. Uporaba glasovnog upravljanja u ovom slucaju dozvoljava brzi odaziv bez ometanja vasih aktivnosti. Glasovni asistent ce vas takodjer obavijestiti o trenutnoj temperaturi u bilo kojoj zoni grijanja i omoguciti vam glasovno upravljanje temperaturom u sobama u kojima trenutno niste. Vazno, simulacija razgovora je intuitivna i u składu s kucanstvom. To se desava prirodno, a usput zivot ide dalje.

Kako upravljati SALUS Controls uredjajima preko Google Home aplikacije?

Prvo, morate skinuti Google Home app (aplikacija je besplatno dostupna na Google Play-u i App Store-u)

Sljedece, pokrenite Salus Smarthome EU servis.

Podesite svoju pametnu kucu nasim sustavom sljedeci uputstva navedena ispod:

Prijavite se (log in):

Dodajte uredjaje kojima cete upravljati:

NAPOMENA: UGE600 Internet Ruter („srce” Salus Smart Home sustava) i Google Home glasovni asistent ne moraju biti na istoj Wi-Fi mrezi. Moraju biti spojeni na Internet, ali mogu raditi na zasebnim mrezama (npr. Wi-Fi).

Sto znaci da, glasovna kontrola odabranih SALUS Controls proizvoda od vas zahtjeva samo:
Skidanje Google Home applikacije, pokretanje Salus SmartHome EU servisa, i prijavu na vas Google Home racun kako bi spojili uredjaje.

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/Cover2-1-1.jpg;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg|_|Posljednjih tjedana serija SALUS Smart Home marke SALUS Controls obogaćena je novim proizvodima.;;https://salus-controls.hr/2021/03/15/senzor-pokreta-i-stanica-za-punjenje-novo-u-ponudi-salus-controls/;;Senzor pokreta i stanica za punjenje – NOVO u ponudi SALUS Controls!;;

Posljednjih tjedana serija SALUS Smart Home marke SALUS Controls obogaćena je novim proizvodima. Radi se o dugo očekivanom od strane instalatera i korisnika senzoru pokreta (MS600) i estetičnoj stanici za punjenje za regulator SQ610RF (uređaj također podržava WQ610RF – model s protokolom OpenTherm, izvan serije Smart Home).

Zašto senzor pokreta nadopunjuje SALUS-ova pravila OneTouch i tako povećava upotrebljivost cijelog sustava SALUS Smart Home? Kako će Vam charging dock olakšati svakodnevno korištenje odabranih modela regulatora? Odgovori se nalaze ispod.

Senzor pokreta – sitnica koja će ići u korak s Vama

U kombinaciji s pravilima OneTouch, MS600 može raditi s drugim SALUS Smart Home uređajima, kao što su: SR600, SPE600, RS600. U kombinaciji s našim pametnim utikačem (SPE600) ili relejem (SR600) ovaj detektor omogućuje Vam uključivanje ili isključivanje osvjetljenja nakon što detektira pokret. Naizgled je ovo očita funkcija ove vrste uređaja, ali ipak prilikom izrade scenarija za rad kućanskih aparata omogućuje puno bolju personalizaciju Vaše automatike za zgrade. A sve zato to zbog toga što je kretanje faktor koji može aktivirati mnoge akcije u pametnoj kući. Čak i najjednostavnije interakcije u velikoj mjeri povećavaju komfor života stanovnika, npr. kada napustite kuhinju ruku punih grickalica ili posuđa, ne morate brinuti o isključivanju svjetla. Kad senzor ne prepozna pokret – ugasit će Vam svjetlo.

Kada određujete pravila OneTouch prilagođena vašem načinu života, ograničeni ste samo svojom kreativnošću i maštom, a dodatnim korištenjem našeg senzora pokreta povećate Vaš komfor, kao i sigurnost i kontrolu nad svojim domom.

Koje primjere interakcija (pravila OneTouch) možete izgraditi?

 1. Čim se član kućanstva pojavi u prostoriji (npr. kuhinja, hodnik), svjetla se uključuju, a kad član kućanstva napusti sobu, svjetla se gase.
 2. Kada se otkrije kretanje / uljez (npr. u garaži) – svjetla se upale, a Vi ćete primiti SMS obavijest o događaju.
 3. Nakon otkrivanja pokreta, senzor koji radi u sustavu može pokrenuti cirkulacijsku pumpu PTV – omogućit će vam upotrebu tople vode.
 4. Samim ulaskom u stan izazivate paljenje svjetla, otvaranje / zatvaranje roleta i rast temperature.

Stanica za punjenje – komfor, dizajn, stil

Pomoću CDEU-a možete udobno napuniti baterije dva modela naših bežičnih regulatora temperature  SQ610RF (serija Smart Home) i WQ610RF (serija namijenjena za kontrolu kotlova). Učinit ćete to putem USB priključka.

Uređaj se odlikuje praktičnim rukovanjem i dizajnerskim, minimalističkim izgledom koji se lako uklapa u bilo koji interijer. Što je također korisno, charging dock u svakodnevnoj praksi uspješno će poslužiti kao postolje za Vaš bežični regulator temperature. Dakle, s jedne strane odlikuje se upotrebljivošću, a s druge strane ugodan je, ima zanimljiv, moderan stil.

Elementi salusovog sustava Smart Home

Podsjećanja radi, navest ćemo ostale elemente sustava SALUS Smart Home.

Sustav uključuje uređaje koji omogućuju individualnu regulaciju temperature u svakoj prostoriji (zonska kontrola). To ograničava prestrojavanje i skupe gubitke energije. Ovi uređaji također omogućuju upravljanje radom kotla, pumpe centralnog grijanja, PTV-a. Osim regulatora temperature, sustav SALUS Smart Home uključuje:

Ključni element sustava SALUS Smart Home je internetski pristupnik UGE600 koji osigurava komunikaciju među uređajima u ZigBee mreži. S jednim takvim pristupnikom može se upariti do 100 proizvoda, npr. regulatora, smart plug, releja, senzora. Besplatna internetska aplikacija (Google Play ili App Store) omogućuje Vam upravljanje sustavom s bilo kakvog mjesta. Stvaranjem OneTouch pravila i interakcija između uređaja možete izgraditi vlastitu bazu pametnog doma.

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/Cover2CDEUMS-1.jpg;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg|_|SALUS Smart Home rješenje je koje vam pomaže uštedjeti novac i ugodno živjeti. Zahvaljujući odgovarajuće programiranim pravilima OneTouch, regulatori temperature, pametni utikači Smart Plug i pametni releji prilagodit će rad mnogih uređaja potrebama članova kućanstva. ;;https://salus-controls.hr/2021/03/14/salus-smart-home-upoznajte-koristi-od-ugradnje-sustava/;;SALUS Smart Home – upoznajte koristi od ugradnje sustava;;

Automatsko upravljanje kućom je komforno i funkcionalno.

SALUS Smart Home rješenje je koje vam pomaže uštedjeti novac i ugodno živjeti. Zahvaljujući odgovarajuće programiranim pravilima OneTouch, regulatori temperature, pametni utikači Smart Plug i pametni releji prilagodit će rad mnogih uređaja potrebama članova kućanstva. Sustav SALUS Smart Home zasniva se na mreži ZigBee koju odlikuje mala potrošnja energije, pouzdan prijenos podataka i visoka razina sigurnosti prijenosa.

Pomoću sustava SALUS Smart Home možete upravljati:

Na primjer: u zadano vrijeme temperatura u sobama će se smanjiti na određene vrijednosti, a napajanje će biti isključeno s odabranih uređaja, što će automatski smanjiti potrošnju energije. Dovoljno je stvoriti pravilo koje sve isključuje, npr. u ponoć.

Sustavom SALUS Smart Home upravlja se pomoću besplatne web aplikacije (mobilna i desktop verzije). Ovaj softver će Vam omogućiti upravljanje kućnim ili uredskim uređajima s bilo kojeg mjesta na svijetu. Samo trebate registrirati račun i imati internetsku vezu.

Upravljajte grijanjem i uštedite novac

Najveći dio energije potrošene tijekom korištenja kuće se troši na grijanje. Zato je važno da se toplinom u sobama upravlja pojedinačno. Što to znači? Poželjno je da spavaćoj sobi bude hladnije nego u dnevnoj sobi, dok je u dnevnoj sobi dobro održavati ekonomičnu temperaturu (a ne komfornu ili naprotiv – prenisku) kada članovi domaćinstva nisu doma. Sve to možete jednostavno programirati u aplikaciji SALUS Smart Home prema vlastitoj želji.

Upravljanje grijanjem – jednim od najvažnijih kućnih sustava – omogućuje održavanje u svakoj prostoriji zasebne temperature, koja odgovara njezinoj funkciji i načinu života članova kućanstva, što povećava komfor života... i smanjuje račune. Zašto? Jer zahvaljujući tome možete izbjeći pregrijavanje manje korištenih prostorija i nepotrebna plaćanja za toplinu koja nikome nije potrebna. Kao rezultat, izbjegavaju se promjene postavki – neugodne za ljude i štetne za okoliš.

Pratite potrošnju energije

Aplikacija SALUS Smart Home registrira potrošnju energije uređajima kojima upravljaju pametni utikači (Smart Plug), pokazujući najveće izvore potrošnje energije. Povijest potrošnje (dana na grafikonima) omogućuje Vam izračun. Ne treba slijepo pipati u mraku: koji su uređaji neučinkoviti i zahtijevaju promjenu načina rada? Koje treba zamijeniti novima? Ako imate konkretne podatke, znate što gledati.

Živite ugodno i sigurno

Upravljanje kućom pomoću aplikacije omogućuje vam podešavanje parametara grijanja kuće s bilo kojeg mjesta – kako s vlastitog kauča, tako i iz nekog udaljenog kutka svijeta. Ali to nije sve. Važna funkcija aplikacije SALUS Smart Home je slanje SMS-a ili e-mail obavijesti o otkrivenom kvaru, npr. o požaru u kotlovnici (senzor dima), poplavi u kuhinji (senzor poplave) ili ulazu uljeza (senzor otvaranja). Takvo upozorenje omogućuje Vam pravodobnu reakciju i minimaliziranje štete. Dakle, odabirom on-line upravljanja sustavom grijanja, možete steći dodatnu sigurnost za svoj dom.

Aplikacija SALUS Smart Home ima funkciju skeniranja koja omogućuje brzu kontrolu zgrade i uređaja u njoj. Ovo je idealno rješenje u slučaju kada se prije izlaska želite uvjeriti da je sve na sigurnom – svjetla i električni uređaji su isključeni.

Odabrani proizvodi SALUS Controls

Quantum SQ610: sobni regulator temperature s ugrađenim senzorom vlažnosti Služi za upravljanje uređajima iz serije SALUS Smart Home. Dostupan je u dvije varijante: žični i bežični. Jedinstvena značajka žičane verzije je mogućnost upravljanja tako kabelski (uređajima spojenim na regulator; žičnom letvom za podno grijanje, kotlom), tako i bežično. Quantum Vam pruža mogućnost izbora upravljačkog algoritma: ITLC / histereza / algoritam za THB samoregulirajući servomotor). Opremljen je funkcijom WARM FLOOR koja osigurava topli pod bez obzira na raspored grijanja. Ima PIN zaključavanje i  ograničenja zadane temperature.

Smart Plug SPE600: inteligentni utikač opremljen zaštitom od preopterećenja (produžetak električne utičnice) koji omogućava upravljanje uređajima koji su na njega priključeni. To je element sustava SALUS Smart Home (programiranje rasporeda-vremenskih planova u mobilnoj aplikaciji). Mjeri snagu priključenih uređaja. Prikazuje povijest potrošnje energije (aplikacija), povećava pokrivenost mreže ZigBee i radi s Amazon ALEXA.

Senzor otvaranja SW600: bežični senzor otvaranja u slim verziji koji radi u suradnji s internetskim pristupnikom UGE600, mobilnom aplikacijom i regulatorima serije Smart Home – omogućuje vam automatsko isključivanje grijanja za vrijeme prozračivanja / otvaranja prozora.

Bilanca koristi: zašto vrijedi upravljati grijanjem pomoću SALUS Controls?

Prvo: prilagođavanjem temperature prostorija trenutnim potrebama (npr. 23 stupnja u kupaonici, 21 stupanj u dnevnoj sobi, 19 stupnjeva u spavaćoj sobi), izbjegavate pregrijavanje manje korištenih soba. Postavljanjem ekonomične temperature kada članovi kućanstva nisu doma (npr. 17 stupnjeva), izbjegavate hlađenje unutrašnjosti.

Drugo: regulatori SALUS Controls rade fleksibilno. Održavaju zadanu temperaturu u sobama. Međutim, to ne znači da kad ste van doma, ne utječete na njihov rad. Sa serijom SALUS Smart Home možete reagirati u stvarnom vremenu. Regulatori rade prema rasporedima, ali uzimaju u obzir i vaše trenutne odluke.

Treće: upravljanje grijanjem smanjuje stanja prestrojavanja i gubitke energije tijekom korištenja zgrade, što pridonosi zaštiti okoliša i manjim troškova za kućanstvo.

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/aaaaa.jpg;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg|_|Konfigurator SALUS Controls je jednostavan za uporabu alat za odabir koji pomaže instalateru / korisniku da kompletira proizvode i stvori sustav koji najbolje odgovara potrebama članova kućanstva. ;;https://salus-controls.hr/2021/03/14/konfigurator-sustava-upravljanja-salus-controls-tj-koliko-kosta-pametna-kuca/;;Konfigurator sustava upravljanja SALUS Controls, tj. koliko košta pametna kuća?;;

Vlasnici, investitori i instalateri pametnih sustava upravljanja kućom znaju da je ova kupnja ulaganje koje poboljšava komfor života. Ako razmišljate o ulaganju novca u modernu automatizaciju zgrada, želite znati o kolikim se troškovima radi. I odmah možemo reći da na ovo pitanje nema jedinstvenog odgovora. Sve ovisi o nekretnini i potrebama i očekivanjima njezinih korisnika.

Smart Home je više od komfora

Komfor koji nudi automatizacija kuće nije ograničen samo na daljinsko isključivanje glačala ili uključivanje lampe. Pametno upravljanje kućom znači:

 1. optimalna kontrola grijanja: idealna temperatura u svakoj prostoriji
 2. kućna ekonomičnost: manji troškovi energije
 3. upravljanje uređajima, npr. roletama, rasvjetom, vrtnim prskalicama
 4. sigurnost imovine: alarmni senzori, SMS obavijesti
 5. zaštita okoliša: manja emisija zagađenja
 6. komfor i udobnost svaki dan

Danas inteligentna kuća podsjeća na modernost, štednju energije, sigurnost i kontrolu troškova. Scenariji interakcija između uređaja koji rade u sustavu su gotovo neograničeni. Ipak ostaje otvoreno pitanje stvaranja sustava i njegove cijene. Zbog toga su tehnički stručnjaci tvrtke SALUS Controls stvorili KONFIGURATOR SUSTAVA.

Konfigurator sustava – što je to?

Konfigurator SALUS Controls je jednostavan za uporabu alat za odabir koji pomaže instalateru / korisniku da kompletira proizvode i stvori sustav koji najbolje odgovara potrebama članova kućanstva. Arhitektonski imamo različite kuće / stanove, različite vrste instalacija za grijanje. Životni ritam svakoga od nas također se razlikuje. Dakle, ne postoji univerzalni sustav. Onaj čije će unaprijed programirane postavke ispuniti svačija očekivanja. Zato se elementi za upravljanje pametnom kućom moraju odabrati pojedinačno. Po mjeri, poput odjeće kod krojača.

Primjeri podataka uneseni u konfigurator

Konfigurator sustava SALUS Controls izrađen je na temelju iskustva naših stručnjaka stečenog razgovorima s kupcima koji pozivaju telefonsku liniju za tehničku podršku. Znajući koja su njihova najčešća pitanja, kao i kakve probleme  korisnici i instalateri imaju s odabirom uređaja i prilagođavanjem uvjetima u zgradi, stvorili smo virtualnu verziju savjetnika, tj. konfigurator. Možete ga koristiti u bilo kojem trenutku, radeći vlastitim tempom, odabirući različite kombinacije proizvoda i kontinuirano izračunavajući mogućnosti upravljanja i troškove.

Korištenje konfiguratora SALUS Controls u opciji korisnik se zasniva na davanju odgovara na nekoliko osnovnih pitanja u vezi s tehničkim uvjetima zgrade (vrsta instalacije, površina poda, broj radijatora etc.). Ove su informacije ključne za odabir upravljačkih uređaja. U opciji instalater pitanja su tehničke prirode, na primjer, pitamo za broj razdjelnika (koji odgovara broju potrebnih upravljačkih letvi), broj petlji spojenih na razdjelnik.

Nakon davanja odgovora, konfigurator prikazuje popis i broj potrebnih proizvoda; dostupne varijante, među kojima možete odabrati odgovarajuće u smislu funkcije, cijene i dizajna.

Na kraju, program za konfiguraciju prikazuje prijedloge za opcionalne proizvode, tj. one čija kupnja može se pokazati neophodnom tek tijekom montaže (npr. senzor temperature, zaštitni poklopac za glavu, modul releja 16A, dodatni mrežni repetitor ZigBee etc.). Na taj način stvara se prikaz izračuna troškova.

Pametna kuća – koliko košta implementacija sustava?

Od čega da počnemo?

Prvo morate znati želite li upravljati grijanjem putem Interneta. S jedne strane, ova opcija zahtijeva dodatno plaćanje, ali s druge strane – neusporedivo povećava praktičnost i funkcionalnost cijelog sustava. Zatim treba navesti kojom vrstom grijanja želite upravljati: radijatorskim, podnim, električnim. Ako se radi o upravljanju mješovitim sustavom grijanja, morate uzeti u obzir proizvode potrebne za regulaciju sustava grijanja obje vrste (podno i radijatorsko). Dodatna oprema za Smart Home predstavlja dodatni trošak.

Karakteristike primjera kuće

Zgrada, na temelju koje ćemo prikazati rad našeg konfiguratora, jednokatnica je s korisnim potkrovljem. Dolje se nalazi grijan podnim grijanjem dnevni boravak s kuhinjom i kupaonica, a u potkrovlju su tri spavaće sobe s radijatorskim grijanjem – u svakoj po jedan radijator. Ukupno pet prostorija U kupaonici je jedan prozor. Pretpostavka je da su se stanovnici odlučili upravljati putem Interneta, koristeći odabranu opremu SALUS Smart Home. Na koje je proizvode uputio konfigurator? Što će ukućani od njih dobiti?

Upoznajte mogućnosti: kako radi konfigurator?

Hajde da podijelimo područja upravljanja kućom na tri kategorije:

Upravljanje grijanjem

Da biste u tako projektiranoj kući upravljali grijanjem putem Interneta, morate nabaviti: regulatore temperature - npr. Moderni Quantum SQ610RF s ugrađenim senzorom vlažnosti i funkcijom Warm Floor. Optimalno upravljanje sustavom grijanja postiže se podešavanjem temperature zasebno za svaku prostoriju, tako da vam uvijek treba onoliko regulatora koliko ima soba. Donji nivo s površinskim grijanjem zahtijeva upravljačku letvu i cilindre (npr. THB samoregulirajući servomotor). Da biste upravljali s tri radijatora u spavaćim sobama, morate kupiti tri bežične termostatske glave. I naravno, „srce“ sustava, bez kojeg je nemoguće on-line upravljanje kućom - internetski pristupnik UGE600.

Upravljanje rasvjetom i roletama

Ako želite stvoriti funkcionalna OneTouch pravila za osvjetljenje i rolete, dodatnu opremu treba dodati troškovima sustava (odabir uređaja ovisno o pravilima):

Kako funkcioniraju ti proizvodi? Smart Plug, kao produžetak električne utičnice upravlja uređajima koji su na njega priključeni. Smart Relay omogućava upravljanje prijamnikom snage opterećenja do 16A. Roller Shutter upravlja pogonima prozorskih roleta i rasvjetom (230V AC). Zahvaljujući ovim uređajima male veličine, trenutak uključivanja i isključivanja svjetla u odabranim prostorijama ćete prilagoditi svojim potrebama ili učinite da rad lampi ovisi o drugim aktivnostima, npr. ulasku u sobu, zatvaranju prozora, pokretanju ventilatora etc. Uz njihovu pomoć možete stvoriti i simulaciju prisutnosti članova kućanstva kada je kuća prazna. Konačni trošak ovisi o tome koliko roleta / uređaja u kući želite kontrolirati.

Koja pravila OneTouch možete stvarati?

U aplikaciji SALUS Smart Home možete programirati interakcije – scenarije rada uređaja. Na primjer:

 1. Pri zalasku sunca, lampica u hodniku će se upaliti, a pri izlasku sunca – ugasiti.
 2. U jutarnjim satima rolete u spavaćim sobama će se otvoriti na 30%, nakon sat vremena na 60%, a nakon još jednog sata na 100%.
 3. Kad se otvori prozor, isključit će se grijanje u kupaonici.
 4. U 20:00 sati temperatura će se sa 22 ℃ smanjiti na 20 ℃, ali pod u  kupaonici ostat će ugodno topao do 23:00 sata.
 5. Nakon pritiska na aktivator pravila OneTouch koji je ugrađen na izlaznim vratima, zadata temperatura u svim sobama će pasti na 18 ℃, rolete u dnevnoj sobi i blagovaonici će se zatvoriti, a svjetlo ugasiti.

Da biste proveli ove scenarije u našem primjeru kuće – osim internetskog pristupnika, aplikacije (besplatna) i regulatora temperature – trebaju vam: najmanje pet Roller Shutter-a za automatsko rukovanje roletama, senzor otvaranja za kupaonicu, tipka za aktiviranje pravila pri izlasku iz kuće, pametni utikači čiji broj ovisi o broju lampa koje treba da se isključuju u trenutku izlaska. Hajde da pretpostavimo da su vam potrebna dva Smart Pluga i Smart Relaya.

O svemu tome se može razmišljati  bez žurbe, a nakon donošenja odluke, korak po korak, sve se uvodi u polja konfiguratora.

Otkrivanje kvara

Senzori za otkrivanje kvarova u kući čine elemente serije SALUS Smart Home, što znači da su za njihov rad potrebni pristupnik i aplikacija. Ovisno o tome koje, gdje i koliko senzora želimo ugraditi, moraju se pomnožiti sljedeći iznosi:

Kako funkcioniraju ti uređaji? Senzor dima otkriva dim. Senzor poplave otkriva vodu na površini ili na kontaktima. Senzor otvaranja pokazuje koji su prozori / vrata otvoreni i omogućuje isključivanje grijanja tijekom provjetravanja. Uređaji u sustavu omogućuju primanje SMS poruka o događaju.

Rekapitulacija

Ponuda je bogata, ali morate li biti bogati da biste je iskoristili? Tvrtka SALUS Controls svojim kupcima nudi ne samo ekskluzivne premium linije, već i standardne varijante proizvoda koji su dobri za početak, a koji će se dobro pokazati i biti podnošljivi za novčanik.

Upotrijebite naš konfigurator i provjerite koja rješenja najviše odgovaraju Vašim potrebama. Podaci uneseni u program za konfiguraciju pomoći će Vam da saznate koliko i koji uređaji će vam trebati za upravljanje kućom i stvorit će približnu procjenu troškova cijelog pothvata. Važno je da će iznosi biti ilustrativni – izračunati na temelju neto kataloških cijena. Imajte na umu da će Vam naši distributeri sigurno ponuditi povoljan popust.

U slučaju bilo kakvih sumnji savjete će Vam pružiti tehnički tim SALUS Controls.

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/08/cover-clean.png;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg|_|Prije nego odgovrimo na ovo pitanje, dozvolite da objasnimo sto je SALUS Smart Home, i kako radi. ;;https://salus-controls.hr/2021/03/14/sto-mozete-kontrolirati-u-salus-smart-home-sustavu/;;Sto mozete kontrolirati u Salus Smart Home Sustavu?;;

Prije nego odgovrimo na ovo pitanje, dozvolite da objasnimo sto je SALUS Smart Home, i kako radi.

To je moderni sustav kontroliranja pametnih kuca – ukljucujuci smart home uredjaje ali uglavnom sustav grijanja. SALUS Smart Home dozvoljava vam izgradnju veza izmedju rada kucne opreme (One Touch pravila) i za upravljanje uredjajima, takodjer putem interneta.

SALUS Smart Home sustav ukljucuje proizvode koji pruzaju kontrolu individualne temperature za svaku sobu.

Takodjer vam omogucava kontrolu rada bojlera, pumpe za centralno grijanje, spremnik tople vode ili druge uredjaje za grijanje i hladjenje.

U SALUS Controls ponudi takodjer su i Smart Home uredjaji, koji podizu rad kucne automatizacije na visi nivo.

   Uz termostate na struju ili na baterie, sustav ukljucuje:

Grijanje

U osnovi, ovdje imate tri opcije. Mozete podesiti temperature koje odgovaraju funkcijama pojedinih soba (npr.razliciti parametri za kupaonu, spavacu sobu, dnevnu sobu, hodnik). U mogucnosti ste stvoriti fiksni, automatski raspored grijanja za svaki dan u tjednu (npr. razliciti raspored preko tjedna, vikendima ili prazlicima) Na kraju ste u mogucnosti – ovisno o okolnostima, ali nebitno gdje se nalazite – daljinski prilagoditi parametre grijanja vaseg doma. (npr. ispravljanje temperature za sljedecu promjenu rasporeda ili izmjena kompletnog rasporeda).

Rasvjeta

Programirajuci OneTouch pravila koristeci rasvjetu nije samo spektakularno, vec prakticno i prikladno. Ponovno, imate tri opcije. Mozete paliti i gasiti svjetla u vremenu odredjenom prema zalasku i izlasku sunca. Takodjer mozete (dok ste doma ili na putu) jednim pokretom upaliti/ugasiti sva svjetla i aktivirati prethodno spremljeno pravilo simulacije prisustva clanova obitelji. Konacno, mozete kombinirati rad odabranih rasvjetnih elemenata sa ostalim SALUS Smart Home uredjajima (releji, upravljaci, termostati, senzori), tako da, izvodeci jednu radnju (npr. zatvaranje roleta), zazivate udruzenu drugu radnju (npr. svjetlo).

Rolete i vrata/kapije

OneTouch scenarij zatvaranja i otvaranja roleta dozvoljava vam da se ne koncentrirate na tu radnju, i ne morate razmisljati o tome, a u slucaju vrucih ljetnih dana, daje vam priliku da zastitite interijer od zagrijavanja. Sto jos, kada ste na poslu mozete zatvoriti vase rolete u vasem dnevnom boravku. Jos jedna prednost kod kontrole roleta je planiranje njihovog otvaranja i zatvaranja. Ujutro se mogu rolete otvoriti na recimo 50%, i onda nakon nekoliko minuta na 100%. Predvecer se rolete mogu zatvoriti prije zalaska sunca ili u bilo koje drugo vrijeme. Prednosti daljinskog upravljanja kapije ili garaznih vrata jedva da trebaju bas biti objasnjeni, medjutim – ovo je vrijedno spomenuti- prikladno snimljen scenarij może kombinirati njihovo otvaranje sa paljenjem svjetla na prilazu.

Upamtite da je SALUS Smart Home sustav takodjer i potreban sigurnosni pribor u svakom domu. Iako ne mozete promijenit njihove postavke, u aplikacji mozete vidjeti da li rade ispravno i da il izvrsavaju svoju funkciju. A u slucaju opasnosti, poslati ce vam poruku sa predhodno pripremljenim sadrzajem alarma. O cemu se radi?

O detektorima:

Zasto vrijedi odabrati SALUS Smart Home sustav za vas dom?

Da ne ostavljamo sumnju da je nas pametni sustav taj koji ce transformirati vas kucni prostor, na jednom smo mjestu skupili njegove glavne prednosti.

Sto dobijate?

;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/07/Cover-1920x750-1.png;;https://salus-controls.hr//wp-content/uploads/2021/04/fffff-1024x277-1.jpg