Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Inteligentno upravljanje grijanja i klimatizacije kod kuće

POVRATAK

Poljaci sve više pažnje posvećuju toplinskoj udobnosti. Stoga su sve popularniji klima uređaji namijenjeni kućama i stanovima te moderni sustavi grijanja. Vrlo su popularni i inteligentni sustavi koji pomažu u postizanju željene temperature u danom trenutku, a pritom štede energiju.

Smart Home – inteligentna kontrola temperature

Osjećaj temperature je vrlo individualna stvar. Stoga, jednoj osobi može biti previše hladno, a drugoj pretoplo, čak i u potpuno istim uvjetima. Optimalna temperatura za nas u danom trenutku ovisi i o aktivnostima koje obavljamo. Kod kuće to najčešće reguliramo ovisno o prostoriji i dobu dana. Naravno, postavke uređaja za grijanje ili klimatizacije mogu se kontrolirati ručno, ali inteligentna kućna automatika je puno učinkovitije rješenje.

Što je to inteligentno upravljanje grijanja i klimatizacije? To je automatsko prilagođavanje uvjeta specifičnim zahtjevima korisnika. Želite li ugodnu toplinu u kupaonici ujutro kada se spremate za posao? Ili možda želite štedjeti energiju kada niste kod kuće? Sve je to moguće zahvaljujući inteligentnim sustavima upravljanja. Sve što trebate učiniti je odabrati odgovarajuće postavke, a Smart Home će se pobrinuti da temperatura u interijerima uvijek bude savršena. Ulaganjem u naprednu automatiku ovog tipa, možete kontrolirati svaku prostoriju zasebno, uz korištenje vremenskog programatora.

Od čega se sastoji inteligentna automatizacija za upravljanje grijanjem i klimatizacijom?

Smart Home sustavi za upravljanje grijanjem i klimatizacijom nude zadivljujuću funkcionalnost, a pritom nisu nimalo komplicirani. Sa stajališta korisnika, najvažniji element takve instalacije je termostat (regulator temperature). U seriji SALUS Smart Home prvenstveno ćete pronaći uređaje koji omogućuju daljinsko upravljanje – putem mobilne aplikacije. Osim toga, inteligentni progratori omogućuju Vam da kreirate vlastite rasporede postavki temperature za odabrane prostorije.

U takvom sustavu vrlo su važni i temperaturni senzori koji očitavaju podatke iz okoline, koji šalju signal upravljačkoj ploči o potrebi hlađenja ili zagrijavanja zraka u prostoriji prema postavkama korisnika. Ovi senzori najčešće prate temperaturu, a ponekad i vlagu. Štoviše, sustav se može spojiti na, primjerice, senzore prisutnosti – zahvaljujući tome, temperatura će automatski padati kada nikoga nema kod kuće/hotelskoj sobi, što će smanjiti račune.

Svi ovi elementi integrirani su u inteligentnu automatiku s odgovarajućim instalacijama i uređajima (grijanje, klimatizacija). Za kontrolu su odgovorni napredni IT sustavi.

Inteligentni sustavi za grijanje i klimatizaciju – zašto se isplati?

Inteligentno grijanje i klimatizacija prije svega su udobnost. Zahvaljujući ovom sustavu zaboravit ćete na probleme s previsokom ili preniskom temperaturom u unutrašnjosti. To je međutim i:

  • bolja kontrola – zahvaljujući automatizaciji termostata, ne morate brinuti o njihovom radu;
  • stvarne uštede – automatika smanjuje potrošnju energije kad god je to moguće, osiguravajući Vam velike uštede;
  • daljinski pristup – možete daljinski kontrolirati uvjete u prostorijama putem mobilne aplikacije;
  • briga za zdravlje – sustav osigurava idealnu mikroklimu u interijerima i mogućnost pročišćavanja zraka.

Zahvaljujući sustavima Smart Home, Vaš dom Vas uvijek može dočekati savršenom temperaturom – bez obzira na vanjske uvjete. To je praktičnost bez premca koja će Vam također pomoći da smanjite troškove grijanja i klimatizacije.

Kontakt
Surađuj s nama

Kontakt


Tehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InstalaterKorisnikDeveloper
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Ponedjeljak - Petak, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio