Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Sto mozete kontrolirati u Salus Smart Home Sustavu?

POVRATAK

Prije nego odgovrimo na ovo pitanje, dozvolite da objasnimo sto je SALUS Smart Home, i kako radi.

To je moderni sustav kontroliranja pametnih kuca – ukljucujuci smart home uredjaje ali uglavnom sustav grijanja. SALUS Smart Home dozvoljava vam izgradnju veza izmedju rada kucne opreme (One Touch pravila) i za upravljanje uredjajima, takodjer putem interneta.

SALUS Smart Home sustav ukljucuje proizvode koji pruzaju kontrolu individualne temperature za svaku sobu.

Takodjer vam omogucava kontrolu rada bojlera, pumpe za centralno grijanje, spremnik tople vode ili druge uredjaje za grijanje i hladjenje.

U SALUS Controls ponudi takodjer su i Smart Home uredjaji, koji podizu rad kucne automatizacije na visi nivo.

   Uz termostate na struju ili na baterie, sustav ukljucuje:

 • UGE600 Internet Ruter – „srce” sustava
 • KL08RF upravljacka traka za kontrolu povrsinskog grijanja/hladjenja
 • TRV bezicne radijatorske termostatske glave
 • Pametne uticnice (inteligentne on/off uticnice koje vam omogucavaju kontrolu el. uredjaja do 3600W)
 • Gumb/tipka (SB600, CSB600) – aktivatori OneTouch pravila
 • Senzori:  otvorenih prozora/vrata, poplave, dima

Grijanje

U osnovi, ovdje imate tri opcije. Mozete podesiti temperature koje odgovaraju funkcijama pojedinih soba (npr.razliciti parametri za kupaonu, spavacu sobu, dnevnu sobu, hodnik). U mogucnosti ste stvoriti fiksni, automatski raspored grijanja za svaki dan u tjednu (npr. razliciti raspored preko tjedna, vikendima ili prazlicima) Na kraju ste u mogucnosti – ovisno o okolnostima, ali nebitno gdje se nalazite – daljinski prilagoditi parametre grijanja vaseg doma. (npr. ispravljanje temperature za sljedecu promjenu rasporeda ili izmjena kompletnog rasporeda).

Rasvjeta

Programirajuci OneTouch pravila koristeci rasvjetu nije samo spektakularno, vec prakticno i prikladno. Ponovno, imate tri opcije. Mozete paliti i gasiti svjetla u vremenu odredjenom prema zalasku i izlasku sunca. Takodjer mozete (dok ste doma ili na putu) jednim pokretom upaliti/ugasiti sva svjetla i aktivirati prethodno spremljeno pravilo simulacije prisustva clanova obitelji. Konacno, mozete kombinirati rad odabranih rasvjetnih elemenata sa ostalim SALUS Smart Home uredjajima (releji, upravljaci, termostati, senzori), tako da, izvodeci jednu radnju (npr. zatvaranje roleta), zazivate udruzenu drugu radnju (npr. svjetlo).

Rolete i vrata/kapije

OneTouch scenarij zatvaranja i otvaranja roleta dozvoljava vam da se ne koncentrirate na tu radnju, i ne morate razmisljati o tome, a u slucaju vrucih ljetnih dana, daje vam priliku da zastitite interijer od zagrijavanja. Sto jos, kada ste na poslu mozete zatvoriti vase rolete u vasem dnevnom boravku. Jos jedna prednost kod kontrole roleta je planiranje njihovog otvaranja i zatvaranja. Ujutro se mogu rolete otvoriti na recimo 50%, i onda nakon nekoliko minuta na 100%. Predvecer se rolete mogu zatvoriti prije zalaska sunca ili u bilo koje drugo vrijeme. Prednosti daljinskog upravljanja kapije ili garaznih vrata jedva da trebaju bas biti objasnjeni, medjutim – ovo je vrijedno spomenuti- prikladno snimljen scenarij może kombinirati njihovo otvaranje sa paljenjem svjetla na prilazu.

Upamtite da je SALUS Smart Home sustav takodjer i potreban sigurnosni pribor u svakom domu. Iako ne mozete promijenit njihove postavke, u aplikacji mozete vidjeti da li rade ispravno i da il izvrsavaju svoju funkciju. A u slucaju opasnosti, poslati ce vam poruku sa predhodno pripremljenim sadrzajem alarma. O cemu se radi?

O detektorima:

 • Detektor dima (SD600) – detektira dim u pravom vremenu. NAPOMENA: może se koristiti kao standardni uredjaj bez „srca” sustava (UGE600 ruter). U ovom slucaju samo funkcija sirene je aktivna (alarm je detektiran lokalno, ne może se poslati obavjest korisniku);
 • Senzor potapanja/poplave (WLS600) – detektira vodun na povrsini ispod senzora ili na kontaktima zica spojenih na senzor. Mora se koristiti sa UGE600 ruterom i SALUS Smart Home aplikacijom;
 • Senzori otvorenih vrata/prozora (SW600 – tanka verzija, OS600 standardna verzija) signalizira otvaranje vrata/prozora. Trebaju se koristiti zajedno sa internet ruterom UGE600 i SALUS Smart Home aplikacijom.
 • NAPOMENA: zajedno sa sobnom temperaturom, termostati automatski gase grijanje za vrijeme prozracivanja.

Zasto vrijedi odabrati SALUS Smart Home sustav za vas dom?

Da ne ostavljamo sumnju da je nas pametni sustav taj koji ce transformirati vas kucni prostor, na jednom smo mjestu skupili njegove glavne prednosti.

Sto dobijate?

 • razlicite primjene; Salus Smart Home proizvodi se koriste za podno Grijanje, radijatorsko grijanje, elektricno grijanje
 • kontrola ustede energije; ogranicenje pregrijavanja i hladjenja prostorija
 • sustav grijanja prilagodjen funkcji soba i vasoj dnevnoj rutini
 • internet kontrola; mozete podesiti postavke online, od bilo gdje u svijetu
 • bez instalacije; uredjaji se spajau bezicno
 • kucna mreza komunikacijskih uredjaja
 • fleksibilnost; mozete dovrsiti sustav sa elementima po vasem izboru, i stvoriti bilo kakvu vezu izmedju njih (one touch pravila)
 • daljinsko upravljanje kucne rasvjete i roleta
 • povecano osiguranje sa senzorima i obavjesti o alarmu
 • funkcionalnost i udobnost u svakodnevnom zivotu

Kontakt
Surađuj s nama

Kontakt


Tehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InstalaterKorisnikDeveloper
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Ponedjeljak - Petak, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio