Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home – upoznajte koristi od ugradnje sustava

POVRATAK

Automatsko upravljanje kućom je komforno i funkcionalno.

SALUS Smart Home rješenje je koje vam pomaže uštedjeti novac i ugodno živjeti. Zahvaljujući odgovarajuće programiranim pravilima OneTouch, regulatori temperature, pametni utikači Smart Plug i pametni releji prilagodit će rad mnogih uređaja potrebama članova kućanstva. Sustav SALUS Smart Home zasniva se na mreži ZigBee koju odlikuje mala potrošnja energije, pouzdan prijenos podataka i visoka razina sigurnosti prijenosa.

Pomoću sustava SALUS Smart Home možete upravljati:

  • grijanjem (radijatorskim, podnim, električnim, puhanjem)
  • rasvjetom
  • električnim uređajima tipa ON/OFF

Na primjer: u zadano vrijeme temperatura u sobama će se smanjiti na određene vrijednosti, a napajanje će biti isključeno s odabranih uređaja, što će automatski smanjiti potrošnju energije. Dovoljno je stvoriti pravilo koje sve isključuje, npr. u ponoć.

Sustavom SALUS Smart Home upravlja se pomoću besplatne web aplikacije (mobilna i desktop verzije). Ovaj softver će Vam omogućiti upravljanje kućnim ili uredskim uređajima s bilo kojeg mjesta na svijetu. Samo trebate registrirati račun i imati internetsku vezu.

Upravljajte grijanjem i uštedite novac

Najveći dio energije potrošene tijekom korištenja kuće se troši na grijanje. Zato je važno da se toplinom u sobama upravlja pojedinačno. Što to znači? Poželjno je da spavaćoj sobi bude hladnije nego u dnevnoj sobi, dok je u dnevnoj sobi dobro održavati ekonomičnu temperaturu (a ne komfornu ili naprotiv – prenisku) kada članovi domaćinstva nisu doma. Sve to možete jednostavno programirati u aplikaciji SALUS Smart Home prema vlastitoj želji.

Upravljanje grijanjem – jednim od najvažnijih kućnih sustava – omogućuje održavanje u svakoj prostoriji zasebne temperature, koja odgovara njezinoj funkciji i načinu života članova kućanstva, što povećava komfor života… i smanjuje račune. Zašto? Jer zahvaljujući tome možete izbjeći pregrijavanje manje korištenih prostorija i nepotrebna plaćanja za toplinu koja nikome nije potrebna. Kao rezultat, izbjegavaju se promjene postavki – neugodne za ljude i štetne za okoliš.

Pratite potrošnju energije

Aplikacija SALUS Smart Home registrira potrošnju energije uređajima kojima upravljaju pametni utikači (Smart Plug), pokazujući najveće izvore potrošnje energije. Povijest potrošnje (dana na grafikonima) omogućuje Vam izračun. Ne treba slijepo pipati u mraku: koji su uređaji neučinkoviti i zahtijevaju promjenu načina rada? Koje treba zamijeniti novima? Ako imate konkretne podatke, znate što gledati.

Živite ugodno i sigurno

Upravljanje kućom pomoću aplikacije omogućuje vam podešavanje parametara grijanja kuće s bilo kojeg mjesta – kako s vlastitog kauča, tako i iz nekog udaljenog kutka svijeta. Ali to nije sve. Važna funkcija aplikacije SALUS Smart Home je slanje SMS-a ili e-mail obavijesti o otkrivenom kvaru, npr. o požaru u kotlovnici (senzor dima), poplavi u kuhinji (senzor poplave) ili ulazu uljeza (senzor otvaranja). Takvo upozorenje omogućuje Vam pravodobnu reakciju i minimaliziranje štete. Dakle, odabirom on-line upravljanja sustavom grijanja, možete steći dodatnu sigurnost za svoj dom.

Aplikacija SALUS Smart Home ima funkciju skeniranja koja omogućuje brzu kontrolu zgrade i uređaja u njoj. Ovo je idealno rješenje u slučaju kada se prije izlaska želite uvjeriti da je sve na sigurnom – svjetla i električni uređaji su isključeni.

Odabrani proizvodi SALUS Controls

Quantum SQ610: sobni regulator temperature s ugrađenim senzorom vlažnosti Služi za upravljanje uređajima iz serije SALUS Smart Home. Dostupan je u dvije varijante: žični i bežični. Jedinstvena značajka žičane verzije je mogućnost upravljanja tako kabelski (uređajima spojenim na regulator; žičnom letvom za podno grijanje, kotlom), tako i bežično. Quantum Vam pruža mogućnost izbora upravljačkog algoritma: ITLC / histereza / algoritam za THB samoregulirajući servomotor). Opremljen je funkcijom WARM FLOOR koja osigurava topli pod bez obzira na raspored grijanja. Ima PIN zaključavanje i  ograničenja zadane temperature.

Smart Plug SPE600: inteligentni utikač opremljen zaštitom od preopterećenja (produžetak električne utičnice) koji omogućava upravljanje uređajima koji su na njega priključeni. To je element sustava SALUS Smart Home (programiranje rasporeda-vremenskih planova u mobilnoj aplikaciji). Mjeri snagu priključenih uređaja. Prikazuje povijest potrošnje energije (aplikacija), povećava pokrivenost mreže ZigBee.

Senzor otvaranja SW600: bežični senzor otvaranja u slim verziji koji radi u suradnji s internetskim pristupnikom UGE600, mobilnom aplikacijom i regulatorima serije Smart Home – omogućuje vam automatsko isključivanje grijanja za vrijeme prozračivanja / otvaranja prozora.

Bilanca koristi: zašto vrijedi upravljati grijanjem pomoću SALUS Controls?

Prvo: prilagođavanjem temperature prostorija trenutnim potrebama (npr. 23 stupnja u kupaonici, 21 stupanj u dnevnoj sobi, 19 stupnjeva u spavaćoj sobi), izbjegavate pregrijavanje manje korištenih soba. Postavljanjem ekonomične temperature kada članovi kućanstva nisu doma (npr. 17 stupnjeva), izbjegavate hlađenje unutrašnjosti.

Drugo: regulatori SALUS Controls rade fleksibilno. Održavaju zadanu temperaturu u sobama. Međutim, to ne znači da kad ste van doma, ne utječete na njihov rad. Sa serijom SALUS Smart Home možete reagirati u stvarnom vremenu. Regulatori rade prema rasporedima, ali uzimaju u obzir i vaše trenutne odluke.

Treće: upravljanje grijanjem smanjuje stanja prestrojavanja i gubitke energije tijekom korištenja zgrade, što pridonosi zaštiti okoliša i manjim troškova za kućanstvo.

Kontakt
Surađuj s nama

Kontakt


Tehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InstalaterKorisnikDeveloper
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Ponedjeljak - Petak, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio