Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home podržava Vaš kućni wordproračun

POVRATAK

Što duže ne poduzmete nešto, više novca gubite/ C. Wilkerson /

Dom je mjesto gdje se najbolje osjećamo. Možete uživati u uređenju po našem ukusu, udobnom namještaju, prekrasnim ukrasima i suvenirima skupljenim godinama. Međutim, proza života dobije svakoga. Nema veće radosti za domaćina od niskih računa za struju. Prije ili kasnije, svi se pitamo: kako smanjiti operativne troškove tzv. medija?

Iz ovoga teksta ćete saznati:

 • kako smanjiti dnevnu potrošnju energije u svom domu
 • zašto je SALUS Smart Home prijateljski prema kućnom proračunu

Smanjite potrošnju električne energije – u nekoliko jednostavnih koraka

Svakodnevno trošenje energije – a time i novca – je pošast. Rijetko pomislimo da nemar košta: ne gasimo svjetla, ne vadimo punjače iz utičnica, spavamo s upaljenim noćnim lampama. Zbrajajući ove i mnoge druge nemarnosti, nehotice povećavamo operativne troškove naših domova.

Što možemo učiniti da to promijenimo?

Vrijedi početi sa zamjenom uređaja koji su “gladni energije” za one energetskog razreda A, A +, A ++i najbolji A +++. Ali što je s lošim navikama? Za vas smo prikupili nekoliko savjeta koje vrijedi primijeniti danas:

 1. Pametno koristite uređaje s najvećom potrošnjom energije:
 • ne perite male količine u PERILICI rublja, nemojte prati nekoliko šalica i tanjura u PERILICI posuđa: uređaji će i dalje trošiti toliko energije koliko bi trošili s punim punjenjem
 • ne stavljajte HLADNJAK blizu radijatora, ne prekrivajte ventilacijske rešetke i ne stavljajte vruću hranu u hladnjak: s lošom ventilacijom, jedinica radi punom parom, a vruća jela zagrijavaju hladnjak, koji – da se vrati na ispravnu  temperaturu hlađenja – troši više električne energije
 • u KOTLIĆU kuhajte samo onoliko vode koliko vam je potrebno: ako želite skuhati jednu šalicu čaja, nemojte stavljati litar vode – potrošit ćete struju na kuhanje 750 ml, koje će se ohladiti u kotliću i morati ćete ih ponovno zagrijati
 • u TV prijemnicima, RADIJIMA i RAČUNALIMA isključite stanje pripravnosti: iako svaki od ovih uređaja u stanju pripravnosti troši samo nekoliko wata, tih nekoliko wata će se pretvoriti u stvarne uštede godišnje

2. U sobama koje se često koriste, tradicionalne žarulje zamijenite štedljivim LED žaruljama: ne samo da će trošiti manje energije, već će i dulje svijetliti, svjetlim i ugodnim za oči svjetlom.

3. Spojite elektroniku na produžni kabel s prekidačem: zahvaljujući tome jednim pokretom možete isključiti prijemnike koje ne koristite dulje vrijeme.

4. Uvedite rješenja u svoj dom SALUS Smart Home: ako se nakon večere ne sjetite ugasiti svjetlo u kuhinji ili svaku večer zaspite ispred TV-a, našipametni utikači će biti rješenje za to. Radeći prema rasporedu koji ste postavili, Smart Plugs će prekinuti napajanje uređaja i smanjiti potrošnju energije u zadano vrijeme. Samo stvorite pravilo da se sve isključi u ponoć.

Zapamtite: svaki optimalizirani uređaj će povećati iznos uštede!

Naša zlatna misao: štedite bez žrtvovanja udobnosti

Ne radi se o štednji na račun vaše udobnosti – hoćete li uživati u niskim računima ako se smrznete u mračnoj kući? Odsječeni od informacija, prijatelja diljem svijeta i Vaše omiljene virtualne zabave? Malo je vjerojatno.

To nije mudra ušteda. Tajna leži u učinkovitosti uređaja i njihovoj svjesnoj upotrebi. Industrija Smart Home stvorena je kako bi Vam dokazala da ako štedite, ne samo da ne gubite udobnost, ali je stječete.

Uštedite na grijanju

Za mnoge je to očito, ali kada se govori o opterećenjima kućnog proračuna, treba imati na umu da najveći dio energije koja se troši tijekom funkcioniranja kuće čini grijanje.

Ako vam je stalo do velike svakodnevne uštede te energije i novca, ne možete izostaviti ponudu SALUS Controls namijenjenu za instalacije grijanja. Zašto? Jer u modernoj industriji Smart Home koja se stalno razvija, segment odgovoran za regulaciju temperature je najvažniji za našu tvrtku. U ovom području posjedujemo znanje i dugogodišnje iskustvo te smo stoga – na tržište uveli mnoge visokokvalitetne proizvode i provjerena tehnološka rješenja.

Zašto se isplati koristiti inteligentno upravljanje grijanjem?

Prvo, prilagođavanjem sobne temperature Vašim trenutnim potrebama (npr. 26 stupnjeva u kupaonici dva sata, 23 stupnja u dnevnoj sobi navečer, 20 stupnjeva u spavaćoj sobi noću), izbjeći ćete pregrijavanje manje posjećenih prostorija i nepotrebne troškove za toplinu koja Vam nije potrebna.

Sobni regulatori SALUS Controls rade fleksibilno. Njihov zadatak je održavati temperaturu koju ste postavili u sobama. To, međutim, ne znači da kada ste izvan kuće, nemate utjecaja na rad vaših grijaćih uređaja. Iz ureda, iz restorana, iz hotela u Las Palmasu – možete reagirati. Naši regulatori rade prema određenim rasporedima, ali također uzimaju u obzir Vaše ad hoc odluke.

Rezultat? Kontrola temperature = kontrola računa

Drugo, besplatna aplikacija SALUS Smart Home registrira i prikazuje potrošnju energije kućanskih aparata, dajući vam pregled (i pogled!) izvora trošenja Vašeg novca. Povijest potrošnje energije omogućit će vam izračun troškova.

Više se ne gađate u mraku – radijator u hodniku, lampa u spavaćoj sobi, kompjuter? Zašto su računi veći nego što ste očekivali? Posjedujući određene podatke, znate što gledati i kakav temperaturni raspored izraditi za pojedine prostorije. Gdje instalirati pametne utikače? Na taj način vaša ušteda može doseći inekoliko stotina zlota godišnjea ovo je investicija.

Istraživanja pokazuju da smo – svjesni da Smart Home doista rasterećuje kućni proračun – spremni ulagati u njega.

Konačni zaključci

Suvremena tehnologija više nije kombinacija tehničkih parametara. Postala je podrška, odrednica udobnosti i sigurnosti. Inteligentna kuća nije samo kombinacija naredbi. U praksi je to mjesto programirano prema Vašim potrebama, koje između ostalog:

 • održava individualnu temperaturu u sobama koju postavljaju ukućani
 • zateže rolete kada je jako sunce
 • omogućuje daljinsko i vremensko upravljanje električnim uređajima (npr. rasvjetom), bilježi potrošnju električne energije
 • otkriva i obavještava o neovlaštenim događajima (senzori: dim, poplava, otvaranje)

SALUS Smart Home dakle djeluje kao osobni tajnik, računovođa i inspektor sigurnosti: brine se za dobrobit Vaše obitelji, prati dnevni raspored i broji troškove.

SALUS Controls će Vam osigurati idealno upravljanje domom.

Kontakt
Surađuj s nama

Kontakt


Tehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InstalaterKorisnikDeveloper
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Ponedjeljak - Petak, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio