Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Pravilo One Touch: jedan dodir, puno mogućnosti

POVRATAK

S posla se vraćate u različito vrijeme, ali odmah nakon što pređete prag, ponavljate istu paradigmu. Upalite svjetla u dnevnoj sobi. Ne volite jesti u tišini pa uključite radio u kuhinji. Istuširate se za sat vremena, pa u kupaonici pojačate radijator i grijete pod. To radite svaki dan: svjetla, radio, grijač, pod…

Ne bi li bilo prikladnije napraviti sve te stvari u isto vrijeme?

Iz teksta ćete saznati:

  • kako radi kreator pravila OneTouch
  • što je gumb OneTouch

SALUS Smart Home Vas danas poziva u svijet “tehnološke magije”. Zašto magije? Jer zahvaljujući kreatora i aktivatorima OneTouch pravila u vašem pametnom domu, rad uređaja može se obavljati kao čarolijom.

Kako to funkcionira?

Jednostavno rečeno, s jednim gumbom/jednim klikom možete pokrenuti više uređaja za svakodnevnu upotrebu u isto vrijeme.

Vraćajući se na primjer iz uvoda. Nakon što pređete prag kuće – ili čak na putu do nje – pritisnete aktivator OneTouch pravila i napravite da se:

  • svjetla u dnevnoj sobi uključe
  • radio u kuhinji će početi svirati (uvjet je imati vrstu radija koju podržava SmartPlug)
  • pod kupaonice se zagrijava i temperatura raste

Kao dio sustava SALUS Smart Home nudimo tri verzije OneTouch aktivatora pravila. Da bi radili, ZigBee Universal Gateway mora biti instaliran. Dva od njih ne zahtijevaju pokretanje aplikacije SALUS Smart Home. Treća opcija je virtualna verzija gumba, koja je (očito) dostupna samo u web aplikaciji.

Dostupne varijante proizvoda:

OneTouch bežični pojedinačni gumb

Pokreće pravilo spremljeno u njemu, tj. naredbe prikupljene na jednom mjestu za nekoliko odabranih uređaja. Koristeći ga, samo jednim pritiskom pokrećete niz događaja u svom pametnom domu, npr. raste temperatura u prostoriji, zatvaraju se rolete, pale se svjetla i uključuje električni grijač na fotelji. Naravno, za provedbu ovog pravila potrebne su vam i druge komponente sustava: internetski pristupnik UGE600, aplikacija SALUS Smart Home, pametni utikači, relej SR600, regulator temperature (npr. Quantum SQ610).

Važno je da jedan gumb OneTouch dobro funkcionira kao sigurnosni gumb. Ako stariji roditelj živi s Vama ili Vaše dijete često ostaje samo kod kuće, dobra je ideja postaviti gumb OneTouch za hitna upozorenja. U slučaju slabosti ili iznenadne prijetnje, roditelj ili dijete će ga pritisnuti, a Vi ćete dobiti SMS s unaprijed postavljenim sadržajem…

Dupli gumb OneTouch

Omogućuje spremanje dva različita ili povezana pravila (zasebno pravilo za svaki gumb). Vratimo se na prethodni primjer. Ako pritiskom na gornju tipku na gumbu povećavate temperaturu u prostoriji, zatvarate rolete, palite svjetlo i električni jastuk, pritiskom na donju tipku može pokrenuti pravilo, koje će raditi suprotno. Temperatura pada, rolete se otvaraju, svjetlo se gasi i jastuk se prestaje grijati.

Naravno, pravila OneTouch dvostruke tipke ne moraju biti međusobno povezana i mogu imati bilo koju kombinaciju naredbi, npr. gornji gumb u spavaćoj sobi će ugasiti glavno svjetlo, zatim upaliti noćnu lampu i električni grijač. Donji gumb u dnevnoj sobi će aktivirati ovlaživač zraka i osvijetljenu sliku s noćnim pejzažem Pariza…

Virtualna verzija OneTouch

Međutim, daje vam neograničen broj gumbova, a time i neograničene mogućnosti kreiranja vlastitih pravila. Rasporedite ih koliko Vam treba. Odabrane naredbe kombinirate u pravila i pokrećete ih prema potrebi. U ruci ne držite tradicionalni gumb, već svoj pametni telefon. Sa svim pravilima možete raditi u aplikaciji SALUS Smart Home. Svako od njih vidite kao poseban prozor. Zahvaljujući tome, imate priliku savršeno kontrolirati rad svojih kućanskih aparata.

Također je važno da u slučaju da se internetski pristupnik UGE600 iz raznih razloga isključi i upali se u crveno (što znači lokalni način rada), OneTouch pravila pohranjena u njegovoj memoriji i dalje rade.

Primjeri postavljanja OneTouch pravila u web aplikaciji:

SALUS Smart Home ne postavlja granice, ne baca Vam tehničke prepreke pod noge. Kod nas možete jednostavno postaviti scenarije OneTouch gumba. Imate mnoštvo opcija.

Ovdje postavljate PRAVILA Vi!

Kontakt
Surađuj s nama

Kontakt


Tehnička Podrška

+385 95 3777 577

dragutin.padovan@salus-controls.eu


Horúca linka:
Ponedjeljak - Petak: 800-1600

InstalaterKorisnikDeveloper
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Ponedjeljak - Petak, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio